Skip to main content

FME 2021.0 – O nouă versiune disponibilă!

By martie 25, 2021iunie 6th, 2024ETL, FME Desktop, FME Server, Uncategorized

De la automatizare, prin workspace, la performanțe mai bune ale engine-ului – FME 2021.0 reprezinta  cu siguranță o imbunatatire a lucrului cu date. Vedeți ce aduce in plus noua versiune!

FME 2021.0 oferă multe posibilități noi: vă puteți conecta cu alte sisteme, puteți transforma datele chiar mai repede decât înainte și puteți controla mai bine automatizarea sarcinilor.

Noi formate și surse de date

Procesare mai rapidă

Automatizări avansate

Autoscalare

Suport extins pentru sisteme – noi formate și surse de date

Pentru a extinde în continuare acoperirea datelor, noua versiune a adăugat suport pentru mai mult de 10 formate noi. Indiferent de locul în care colectați, stocați sau prelucrați datele, FME le va facilita persoanelor care lucrează cu acestea. Unele dintre noile sisteme la care se poate conecta noua versiune de FME:

 • Apache Parquet (Reader/Writer)citirea și/sau scrierea datelor în Big Data warehouse care face parte din mediul Apache Hadoop.
 • PROJ7 (Transformer)acces direct la software-ul PROJ7 care permite transformarea geospațială a coordonatelor dintre sisteme. Conexiunea directă vă permite să utilizați rețelele disponibile în cea mai recentă versiune a PROJ.
 • RabbitMQ (Connector)conectarea, trimiterea, primirea și numărarea mesajelor pentru fluxurile de lucru FME datorită integrării cu un broker de mesaje gratuit.
 • CKAN (Connector)încărcați și descărcați date de pe portalul gratuit CKAN (Comprehensive Knowledge Archive Network) pentru stocarea și distribuirea datelor open source.
 • BIM360 Docs (Connector)Încărcați, descărcați și afișați fișiere stocate pe documente BIM360 direct către și de la FME.
 • Esri CityEngine (FME Hub)generați modele 3D de orașe direct în FME folosind regulile CityEngine.

Experiență îmbunătățită a utilizatorului – prelucrați datele mai rapid

FME 2021.0 aduce o creștere semnificativă a eficienței și îmbunătățirea experienței utilizatorului datorită flexibilității și vitezei de prelucrare a datelor. Menționăm, printre altele:

 • Configurare mai ușoară a transformatoarelor, cum ar fi Buffer, ShortestPathFilter sau SpatialRelator, pentru a le face să funcționeze și mai eficient și pentru a prelucra date de până la 10 ori mai rapid.
 • Ferestre de dialog în transformere ținând cont de date (de ex. Tester, AttributeManager, TestFilter) – nu mai trebuie să vă amintiți valorile exacte ale atributelor individuale. În FME 2021, când configurați condiții, pur și simplu începeți să tastați pentru a vedea valorile potrivite.
 • Fereastră de dialog cu parametri – această funcționalitate este utilă mai ales pentru utilizatorii care folosesc frecvent resurse pe FME Hub. Folosind o interfață simplă de glisare și plasare, puteți crea dialoguri cu parametrii de utilizator pentru spații de lucru și transformere personalizate (așa-numitele Transformere personalizate). Acest lucru va face procesul de partajare a scripturilor și mai ușor. Pe de altă parte, destinatarii și utilizatorii scripturilor dvs. vor regla doar parametrii pe care îi definiți fără a fi nevoie să completați mai mult decât necesită spațiul de lucru sau transformerul personalizat.
 • Integrare date fluxuri – Există o nouă filă Fluxuri în FME Server 2021. Streamingul este o alternativă la procesarea discontinuă sau discontinuă. Vă permite să combinați și să integrați fluxuri și să îmbogățiți și să analizați datele pentru luarea deciziilor în timp real, indiferent de sursa și volumul de date.

Automatizări avansate în FME Server

Actualizările au apărut și în FME Server. Noua versiune va permite o gestionare mai ușoară a proceselor și a modelelor de integrare. Iată cele mai importante dintre ele.

 • Opțiune de livrare garantată pentru a crea fluxuri de lucru fiabile pentru a urmări și preveni eșecurile atunci când comunicați cu mai multe sisteme externe și interne.
 • Declanșator manual disponibil în procesele de automatizare care pot începe procesarea cu un singur clic sau efectuând un apel REST.

Autoscalare

Utilizatorii FME care lucrează cu seturi de date foarte mari se întreabă adesea despre mai multe probleme, de exemplu:

 • Ce resurse (procesor și memorie) necesită proiectele mele?
 • Trebuie să utilizez engine-uri dinamice și să le aloc sarcini in cozi?
Pentru a facilita găsirea răspunsurilor la aceste întrebări, FME Server 2021.0 oferă așa-numitele informații despre job. Datorită acestui fapt, puteți gestiona cozile de job-uri în FME Server și le puteți aloca mai eficient la engine-urile ulterioare.

Informații despre Job

 • Indicatori de task-uri finalizate – furnizează informații despre, de ex.timpul de procesare a sarcinilor, consumul de memorie sau timpul procesorului. Acest lucru face posibilă determinarea momentului în care motoarele sunt cele mai încărcate și când sunt cel mai puțin încărcate, de exemplu, pentru a urmări performanța engine-urilor FME Server în timp.
 • Controlul coziimanagementul încărcării engine-ului FME Server a fost reproiectat. Această funcționalitate îi ajută pe administratori să configureze cozi bazate pe reguli pentru a maximiza utilizarea engine-ului și eficiența procesării datelor pe serverul FME.

Safe Software, creatorii FME, intenționează să dezvolte în continuare serverul FME – în așa fel încât să se returneze nu numai consumul istoric și actual, ci și prognoza informații despre încărcare. Ca rezultat, serverul FME va facilita deciziile privind scalarea engine-urilor FME.

Desigur, când vorbim despre performanță și scalabilitate, engine-urile dinamice care au fost introduse cu FME 2020 nu pot fi ignorate. Acestea joacă un rol cheie în sprijinirea automatizării, streamingului și scalării. Cu aceleași capacități ca și engine-uri standard, cele dinamice permit utilizatorilor să utilizeze FME pentru a rezolva noi provocări într-un mod inovator și rentabil.

Fiecare modificare care apare în versiunile ulterioare ale software-ului este rezultatul muncii creatorilor FME cu Safe Software, dar acestea sunt, de asemenea, deseori idei ale utilizatorilor FME. A fost similar în acest caz – multe dintre știri au fost raportate de membri ai comunității active FME. Și o poți face și tu – trimite-ți ideea aici.

Descărcați versiunea FME 2021.0 și bucurați-vă de cele mai recente caracteristici și funcționalități.

Descarcați FME 2021.0