Skip to main content

Aplicații practice ale Realității Augmentate (AR) implementate rapid cu ajutorul FME

Realitatea augmentată reprezintă procesul prin care se face posibilă suprapunerea unei realități virtuale (conținut digital) peste lumea reală, concretă, observată cu ochiul liber.

Realitatea augmentata combinată cu tehnologia 3D și-a găsit aplicații în domeniul IT și de Business, învățământ, medicină, aviație, turism, utilități, navigare, arhitectură sau artă etc. Posibilele aplicații ale acesteia sunt limitate doar de imaginație.

În cadrul evenimentului FME World Tour 2022 organizat de Globema, l-am avut invitat pe Dmitri Bagh (Scenario Creation Artist la Safe Software) care ne-a demonstrat cum realitatea augmentată poate fi utilizată în explorarea infrastructurii outdoor cu ajutorul FME. Mai jos puteti viziona înregistrarea prezentării, ce ne demonstrează capabilitatea AR din aducerea de noi elemente realității fizice în care trăim.

În cazul in care doriți să testați noile caracteristici ale Platformei de integrare a datelor – descărcați o versiune de trial gratuită, cu ajutorul căreia puteți descoperi  FME și AR timp de 30 de zile.