Skip to main content

FME 2022.2 a fost lansat

By noiembrie 21, 2022noiembrie 22nd, 2022ETL, FME Desktop, FME Server, Uncategorized

Cea de-a treia actualizare a software-ului FME în 2022 este acum disponibilă. Chiar dacă nu există atât de multe modificări în cea mai recentă versiune – 2022.2, totuși acestea fac mult mai ușor lucrul cu datele. De data aceasta, Safe Software se concentrează pe o gestionare mai bună a proceselor, pe o utilizare mai largă a automatizării și pe o conectivitate îmbunătățită a datelor – toate pentru a face lucrul cu Platforma FME și mai eficient și pentru a economisi timpul utilizatorilor. Să vedem care sunt aceste noi funcționalități/modificări!

Acces nerestricționat la automatizare – Aplicații de automatizare

Cu aplicațiile de automatizare, automatizările pot fi acum partajate ca serviciu. Acestea pot fi folosite de alți utilizatori FME din companie, precum și de angajații care nu interacționează zilnic cu Platforma FME.

Noua caracteristică reduce riscul erorilor și defecțiunilor spațiului de lucru – acum pot fi aduse modificări parametrilor de automatizare, nu spațiului de lucru. Aplicațiile de automatizare facilitează, de asemenea, întreținerea și gestionarea spațiilor de lucru și automatizările create.

Această caracteristică este o extensie a posibilităților deja oferite de FME Server Apps.

Utilizarea optimizată a resurselor – vizualizarea activității  engine-ului FME Server 

Datorită reprezentării grafice a task-urilor, cozilor și activității engine-ului FME Server, administratorii au o imagine mai bună asupra consumului de resurse al serverului. Datorită acestui fapt, ei pot lua decizii mai informate și mai precise cu privire la optimizare și licențiere, crescând performanța generală a serverului.

Pentru utilizatorii FME, acest lucru înseamnă eficientizarea activității lor, deoarece o mai bună utilizare a resurselor serverului reduce timpul necesar pentru a-și executa task-urile.

Această funcționalitate este o extensie a Server Analytics, introdusă în FME 2022.0, care a monitorizat activitatea FME Server.

Consecvență mai mare a datelor cu o singură caracteristică – Actualizarea Writerilor bazată pe Python

Producătorul FME (Safe Software)  s-a ocupat și de nevoile utilizatorilor FME Desktop. În versiunea 2022.2, a fost pusă la dispoziție funcția UPSERT (UPSERT = Update + Insert), care vă permite să actualizați sau să adăugați o intrare în baza de date cu o singură comandă. Funcția UPSERT a fost adăugată acum pentru Python Writers: ArcGIS Online Features și ArcGIS Portal Features.

UPSERT accelerează munca și îmbunătățește calitatea datelor prin reducerea intrărilor de bază de date duplicate sau lipsă.

Conectarea mai eficientă a datelor – Noi îmbunătățiri ale Readers și Writers

Noile funcții în Readers și Writers înseamnă o manipulare mai ușoară și un flux de date chiar mai bun. Iată principalele modificări:

  • Cesium 3 Tiles Writer –  3D tile generation îmbunătățit
  • Snowflake Reader/Writer – suportă acum noi formate suportate utilizate în Snowflake
  • Snowflake Spatial Writer – cu suport îmbunătățit pentru sistemul de coordonate geografice, utilizatorii FME pot introduce date spațiale în Snowflake mai rapid și mai ușor.

Acestea sunt toate funcționalitățile noi din versiunea lansată recent, dar Safe Software lucrează deja la îmbunătățiri suplimentare ale platformei FME. Următoarea versiune va fi lansată în primăvara anului 2023!

Profitați de cele mai recente îmbunătățiri pe care FME Platform 2022.2 le oferă, nu ezitați să descărcați ultima versiune.

Dacă aveți întrebări despre cea mai recentă versiune a FME, contactați-ne.