Skip to main content

MODEL SUBSCRIPȚIE, LICENȚIERE SIMPLIFICATĂ, DESIGN MAI PRIETENOS – CE ESTE NOU ÎN FME ȘI SAFE SOFTWARE?

Rebranding FME

Aprilie 2023 a adus o adevărată revoluție în Safe Software. După 30 de ani pe piață, atât compania în sine, cât și produsul său emblematic – Platforma FME – au suferit o transformare completă și au apărut într-o versiune complet nouă.

Fondatorii Safe Software motivează rebranding-ul cu dorința de a potrivi imaginea Safe cu modul în care evoluat platforma FME de-a lungul anilor, care a parcurs un drum lung de la o soluție de nișă pentru procesarea datelor la o soluție multifuncțională, cuprinzătoare, pentru integrarea sistemelor din cadrul companiilor. Acum oferă posibilități de aplicabilitate aproape nelimitate și este potrivit pentru organizații de toate dimensiunile și din toate industriile.

Dacă ar trebui să rezumam această metamorfoză în câteva cuvinte, acestea ar fi: simplitate și concentrare pe nevoile clienților.

Clienții nu mai caută doar simple sisteme, ci modalități de a rezolva probleme specifice și se așteaptă la sprijinul unui partener de afaceri, cum ar fi Safe Software. Noua imagine și alte schimbări care o urmează sunt menite să sublinieze această atitudine.

Să descoperim ce produse noi ne-a pregătit Safe Software!

Simplitate și claritate – un nou design grafic

FME Form and FME Flow

Deși ne-am obișnuit cu toții cu culorile și sigla caracteristice FME, simplitatea și claritatea noului aspect și logo al site-ului web reîmprospătat sunt menite să sublinieze noua abordare adoptată de Safe Software. Website-ul principal: safe.com (unde vom afla totul despre companie) și fme.safe.com (pagina dedicată produsului) au capatat un nou aspect.

Transparența, culorile vii, designul ușor de utilizat și conținutul transmis într-un limbaj mult mai simplu întăresc și mai mult mesajul despre rolul pe care Safe vrea să-l joace în industria sa și față de clienții săi.

Nume noi pentru produse

După cum am menționat, cheia transformării Safe Software este simplitatea și concentrarea pe utilizator, motiv pentru care Safe introduce nume mai prietenoase pentru produsele sale. FME Desktop, FME Server și FME Cloud existente vor fi înlocuite cu FME Form, FME Flow și, respectiv, FME Flow Hosted.

FME-and-New-FME

De asemenea, compania a decis să simplifice oferta și să reducă numărul de versiuni disponibile ale Platformei. Licențele Smallworld, ESRI și Database nu vor mai fi disponibile. Acestea vor fi înlocuite cu o singură versiune a FME Form care are toate capabilitățile celei mai performante versiuni disponibile anterior.

În plus, nu va mai trebui să alegeți între licențe fixed și licențe floating – se va aplica un singur tip de licență.

Aceste modificări se vor aplica pentru versiunea FME:23 și cele ulterioare. Versiunile mai vechi vor fi păstrate în forma lor actuală – sub numele vechi și defalcate în versiuni individuale.

Abordare mai flexibilă – model subscripție

Safe Software, dorind să ofere utilizatorilor cea mai mare flexibilitate posibilă, a decis să dezvolte modele de abonament care sunt disponibile de ceva timp. Această metodă de licențiere oferă și mai multă libertate în potrivirea componentelor Platformei FME cu nevoile de business ale unei companii sau instituții și, astfel, permite furnizarea unei soluții cuprinzătoare pentru lucrul cu date.

Printre modelele de preț disponibile, putem distinge abonamentele din industrie care vizează de ex. la sediile administratiei publice, aeroporturi, firme mici din sectorul media (utilitati), abonament educational si cel mai flexibil model care poate fi adaptat oricarei afaceri – Enterprise Subscription.

Noua lista de preturi pentru servicii

De la 1 mai 2023, Safe Software introduce și o nouă listă de prețuri atât pentru licențe, cât și pentru AMC (suport tehnic pentru producător). Compania se asigură că nu uită de clienții existenți, care vor putea trece la un nou tip de licență în condiții atractive, iar fiecare caz va fi tratat individual.

Dacă doriți să aflați mai multe despre acest nou model de licențiere și prețuri – consultați întrebările frecvente de mai jos sau contactați-ne.

Ce mai trebuie să știi despre noua versiune a Platformei FME? Q&A

Mai jos sunt răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre noua platformă FME.

S-au schimbat funcționalitățile de bază ale platformei FME?

Nu, principalele funcționalități ale Platformei FME și, prin urmare, componentele sale individuale – FME Form și FME Flow sunt aceleași ca în cazul FME Desktop și FME Server corespunzătoare anterior. Funcția de bază a FME rămâne integrarea eficientă a datelor și proceselor fără a fi nevoie de codare.

Ce sa întâmplat cu diferitele versiuni ale FME, adică FME Desktop Database Edition sau FME Desktop Smallword Edition?

Oferta de produse a fost simplificată și acum există o versiune disponibilă – FME Form(fostul FME Desktop), care include toate opțiunile și funcționalitățile care au fost incluse anterior în cea mai performantă versiune disponibilă a aplicației (adică FME Desktop Smallworld Edition). Aceasta este o schimbare extrem de benefică pentru clienții care au folosit până acum versiuni de licențe inferioare Smallworld Edition.

S-au schimbat și componentele versiunilor anterioare ale platformei FME (de exemplu, 2022 sau 2021?

Toate versiunile anterioare ale FME Desktop, Server, Cloud etc. vor fi păstrate și menținute folosind numele lor originale. Noua nomenclatură se va aplica componentelor FME 23.0 și fiecărei ediții ulterioare.

FME Form va fi disponibil într-o versiune floating?

Datorită simplificării ofertei de produse și a modelului de licențiere, nu există nicio diferență între o licență fixă și o licență floating. Cu toate acestea, Producătorul vă permite să instalați FME Form pe serverul de licențe. Costul licenței în ambele variante este același.

Pot achiziționa alt engine pentru FME Flow?

Da, este posibil să cumpărați un alt engine pentru FME Flow. De asemenea, puteți lua în considerare adoptarea unei abordări mai flexibile, cum ar fi cumpărarea timpului de lucru FME Flow, așa-numitul timp CPU. Dacă sunteți interesat de această opțiune, vă rugăm să ne contactați la fme@globema.ro

Am mai multe licențe FME achiziționate în trecut. Dacă extind sau reînnoiesc suportul tehnic, AMC pentru ele, voi plăti conform noua listă de prețuri?

Nu, pentru clienții care au deja licențe FME, costul AMC nu se modifică și va fi calculat pe baza listei de prețuri anterioare.

Dacă am deja licențe FME active achiziționate în trecut, pot face upgrade la FME Form și FME Flow? Care este costul?

Utilizatorii FME existenți vor putea face upgrade la licențele FME Form și FME Flow fără costuri suplimentare. Costul de reînnoire a asistenței (AMC) pentru versiunile actualizate va continua să fie taxat la lista de prețuri anterioară.

Se va aplica noua listă de prețuri în cazul în care vreau să măresc numărul de licențe pe care le am (de exemplu, să cumpăr licențe paralele suplimentare sau engine-uri suplimentare) după ceva timp?

Dacă achiziționați licențe FME suplimentare după 30 aprilie 2023, toate comenzile vor fi procesate conform noului model de preț și licențiere. Dacă intenționați să creșteți numărul de licențe pe care le aveți în viitorul apropiat, vă rugăm să ne contactați înainte de 28 aprilie. Datorită acestui fapt, vom putea livra licențe FME conform listei de prețuri anterioare.

Doresc să trec de la licențe perpetue la un model de subscripție anuala. Ce pași trebuie să fac?

Ne bucurăm că doriți să beneficiați de forma mai flexibilă de licențiere FME. În acest scop, contactați-ne la fme@globema.ro , vom aranja o întâlnire cu dvs. și vă vom spune ce pași vor fi necesari. Împreună cu Safe Software, vom aborda în mod flexibil nevoile dumneavoastră și cu siguranță vom găsi cea mai bună soluție.

În calitate de utilizator FME nou, voi putea folosi versiunile anterioare, adică FME Desktop sau Server versiunea 2022.1 sau anterioară?

Utilizatorii noi nu vor putea achiziționa versiuni anterioare de FME la prețurile vechi. Toate comenzile plasate după 30 aprilie 2023 vor fi procesate în conformitate cu noua listă de prețuri și noul model de licență. Acest lucru nu se aplică acelor oferte și comenzi care sunt deja procesate cu noi.

Dacă aveți mai multe întrebări despre noua versiune a Platformei FME, vă rugăm să ne contactați!